Organisatieprofiel

Eindhoven in Dialoog

http://www.eindhovenindialoog.nl

Eindhoven in Dialoog voelt zich verbonden met de doelstellingen van Nederland in Dialoog, opgericht naar aanleiding van 9-11-2001 - en beijvert zich om door middel van 4-staps-dialogen mensen onbevooroordeeld met het gedachtengoed van zichzelf en anderen in contact te brengen én begrip voor zichzelf en anderen te krijgen.

Het is onze gezamenlijke wens om mensen door middel van onze 4-staps-dialogen persoonlijk en onderling vrede en begrip te laten ervaren. Wij willen bijdragen aan het bevorderen van vrede en onderling begrip in huizen, buurten, onze stad en onze maatschappij.

Eindhoven in Dialoog is anders dan anderen. Eindhoven in Dialoog is een community, een platform, en lijkt op een vrijwilligersorganisatie, en ook op een echte organisatie, maar dan zonder stroom van euro's. Wij werken met een bank van geven en ontvangen, van sociaal kapitaal.

We willen in Eindhoven de methodiek van dialoog verder bekend maken en doen dat o.a. middels een maandelijks dialoogcafé en -aansluitend bij Nederland in Dialoog- via de Dag van de Dialoog (elk jaar de eerste vrijdag van november).

 

*De primaire doelgroep en het primair maatschappelijk thema is groter dan de keuzemogelijkheid binnen deze website. Onze primaire doelgroep: Eindhovenaren/ Mensen werkend in Eindhoven.

Community: samenleven in buurten en wijken
Mensen in armoede
Eindhoven, 5611 RB