De ASML Foundation is een onafhankelijke stichting, sterk gelieerd aan ASML, producent van machines voor de microchip industrie, in Veldhoven.

Ons doel is om de zelfredzaamheid van kansarme jongeren te vergroten door middel van educatieve initiatieven om zo hun talenten (verder) te ontwikkelen. Gezien onze band met ASML steunen we vooral projecten in de regio’s waar ASML actief is – Azie, Europa en de US.  Het doel van onze projecten is dat ze niet alleen een positief effect hebben op de jongeren zelf, maar zeker ook op de gemeenschap waar zij deel van uitmaken. Naast financiële steun, willen wij ook graag dat ASML medewerkers zich als vrijwilliger inzetten bij onze projecten, voor zover mogelijk.

En niet alleen bij onze projecten, ASML vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de gemeenschap waarin ze actief is, en heeft daarom een vrijwilligersbeleid ingevoerd: iedere ASML’er krijgt 1 dag per jaar de gelegenheid om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen.

Community Tour
Omdat de vrijwilligers policy in april 2016 is ingevoerd, hebben we  in april 2017 een kijkje genomen bij verschillende projecten in Eindhoven waar ASML’ers een steentje hebben bijgedragen. Neem hier een kijkje voor de Community Tour.

Impactdays als zinvolle teambuilding
ASML medewerkers gaven de nachtopvang van het Leger des Heils een metamorfose. Eén dag staken wij de handen uit de mouwen om van de nachtopvang meer een ‘thuis’ te maken voor haar dagelijkse gasten: de daklozen. Bekijk deze film voor een sfeerimpressie.

Nonprofits and Charities in Eindhoven need your time and talent. Samen voor Eindhoven makes it easy to connect you with a local cause you really care about. Exclusief voor ASML hebben we een aantal activiteiten geselecteerd. Meedoen gaat als volgt: 

1. Make a volunteer account

2. Insert the invitationcode below: ASML (capitals)

3. Search and sign-up for your favorite volunteer activity!


 

ASML Foundation Vrijwilligersactiviteit

Om alle vrijwilligersactiviteiten te bekijken voor ASML Foundation, voer je hieronder de invitatiecode in:

Inloggen