Details van deze activiteit

Sociaal isolement
Nieuwe Nederlanders
Pro bono advies / professionele vaardigheden

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

Volunteer Leader MeltingpotWat ga je doen?
Als volunteer leader speel je een cruciale rol bij Samen voor Eindhoven en de maatschappelijke organisatie. Door jou kunnen wij doen wat we doen. Een glimlach toveren op het gezicht van mensen die het nodig hebben. Jij bent onze kartrekker bij terugkomende activiteiten als de Melting Pot of bijv. bij sportmiddagen met dak- en thuislozen. Samen kijken we welke activiteit het beste bij jou passen. Eens per maand ben je aanwezig bij jouw favoriete activiteit, je begeleidt de vrijwilligers en coördineert daar waar nodig. We beseffen dat we behoorlijk wat van je vragen, maar we verzekeren je dat je er heel veel voor terug krijgt. Niet alleen omdat je je leidinggevende en communicatieve vaardigheden verder kunt ontwikkelen, maar vooral omdat het je ontmoetingen oplevert waar je met een warm gevoel aan terugdenkt. En het levert je een nieuw netwerk op van geweldige mensen en bedrijven, die dezelfde passie hebben als jij. Je leert meer over sociale thema’s die spelen in de stad. 

Voor wie en waarom 
Ben je maatschappelijk betrokken? Wil jij de wereld beter maken op een constructieve manier? Zet jij je graag in voor de medemens? En ben je goed in het coördineren en begeleiden van projecten? Dan willen wij jou. Dolgraag. Als supervrijwilliger ben jij onze ambassadeur, de schakel tussen Samen voor Eindhoven en de bedrijfsvrijwilligers. Samen met een vrijwilliger van het Jongerenhuis begeleid je de avond waarin er samen met nieuwe Nederlands gekookt gaat worden. 

Praktische informatie
We verwachten dat je één keer per maand of in de zes weken als Volunteerleader een melting pot begeleidt bij het Jongerenhuis (donderdag 15.30 uur - 21.00 uur), Severinus (mensen met beperking) of Vitalis (ouderen). De intermediair van Samen voor Eindhoven werkt je de eerste keer in op de locatie bij bijvoorbeeld het Jongerenhuis. Je fungeert als verbindende schakel tussen Samen voor Eindhoven en de non-profit partner (ter plaatse). Via online video's krijg je een training in het begeleiden van een activiteit. Af en toe organiseren we een bijeenkomst voor alle Volunteer Leaders. 

 “Vorig jaar heb ik als vrijwilliger meegedaan aan de meltingpot bij het Jongerenhuis. De verhalen en contaten met de vluchtelingen maakten diepe indruk op mij. Het bracht mij zoveel voldoening. Daar kon geen bioscoopbezoek tegenop. De volgende dag heb ik me opgegeven als volunteer leader. Natuurlijk ben ik druk, en is een dag standaard te kort, maar er is altijd een mouw aan te passen. Daarbij komt, mijn bezigheden als vrijwilliger géven me juist energie. De bijzondere ontmoetingen, de gesprekken, de dankbaarheid, ik zou het voor geen goud meer willen missen.” 

We kijken uit naar je deelname als onderdeel van het VolunteerLeaders team bij Samen voor Eindhoven! Bekjik hier het filmpje van Christel Keizer van de ASML Foundation over de meerwaarde van de meltingpot. 

"Thank you for making us smile today!" zei een nieuwkomer aan het eind van de avond... 

Even geduld aub... Image for spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit