Details van deze activiteit

Sociaal isolement, Global Goal 2: Geen honger
Mensen in armoede
Klussen,Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

GROENTE ZAAIEN & OOGSTEN bij StadsakkersVoor wie en waarom?
In Eindhoven zijn op dit moment meer huishoudens dan ooit tevoren voor hun dagelijkse maaltijden afhankelijk van de Voedselbank: zo’n 450 gezinnen. De Voedselbank Eindhoven e.o. zet zich in voor deze mensen die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen of weinig voedsel meer kunnen kopen. De verwachting is dat dit aantal toeneemt en dat de Voedselbank in de toekomst nog meer voedsel nodig heeft om te verdelen. Stadsakkers Eindhoven verbouwt gratis groente voor de Voedselbank. Het hele jaar door. Kom jij met een team collega’s werken op één van de twee stadsakkers in Eindhoven? Dankzij jouw inzet kunnen mensen een gevarieerd pakket aan verse groenten via de Voedselbank eten!

Wat ga je doen?
De stadsakkers worden onderhouden door een kleine kernorganisatie die de kweekplannen opstelt, de grond ploegt en voorbewerkt en het planten, kweken en het oogsten coördineert. Schoffelen, wieden, zaaien, oogsten en telen… is er in het late voorjaar, de zomer en de herfst genoeg te doen op de stadsakkers. 

"Dit was een hele leuke activiteit in de natuur. Ik voelde dat ik directe invloed had op het verbeteren van andermans leven maar ook op mijn eigen gezondheid en welzijn. Een hele dag op de akkers werken, fysiek werk doen in de frisse lucht.... we krijgen deze kans niet vaak omdat we urenlang, vol stress, op een kantoor zitten en zelfs niet even lunchen. Ik zou willen dat meer collega's aan deze activiteit deelnemen. Voor mij voelde het als een meditatie!''

Praktische informatie
Iedereen kan meehelpen bij de Stadsakkers. Deze activiteit is geschikt voor een team van minimaal 4 en maximaal 8 collega’s. Als er een schoffel en schop nodig is, verzorgt stadsakkers dit. Trek wel geschikte schoenen en kleding aan om de akkers te betreden. Wil je liever op een andere dag van de week? Dit is zeker mogelijk, neem dan contact met Samen voor Eindhoven op.


 
De Opportunity-datum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar
Even geduld aub... Image for spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit