Details van deze activiteit

Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,Populaire projecten,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers,For Individuals,Online / vanuit huis,Coronaproof

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

DIGTALE BINGO met OUDERENVoor wie en waarom?
Veel bewoners van zorginstellingen krijgen weinig bezoek en aandacht van familie of vrienden. Eenzaamheid gaat vaak gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet en zinloosheid. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op de gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Met een dosis vitamine A van Aandacht tover jij weer een glimlach tevoorschijn én het verbetert ook de gezondheid. Niet alleen voor de bewoners is dat gezond, ook voor jouw vitaliteit is vrijwilligerswerk goed.

Wat ga je doen?
Jij wordt dé digitale Bingo Master via Teams. Je draait aan de Bingomolen, noemt de nummers en hebt de interactie met de bewoners! Bingo kan ouderen helpen om hun mentale alertheid intact te houden. Bij Bingo moeten de spelers in staat zijn om snel een aantal nummers te controleren en het vereist ook een snelle hand-oogcoördinatie. Dat zijn nu precies twee vaardigheden die bij het ouder worden verslechteren.

Praktische informatie
Je zorgt zelf voor een bingomolen. Na jouw aanmelding hebben contact om een datum en tijd voor de digitale bingo af te spreken. Samen met de coordinator van de maatschappelijke organisatie regel je kleine prijzen voor de rondes van de Bingo.


Even geduld aub... Image for spinner

Belangstelling tonen

Vrijwilligers nodig tot en met 31-12-2021

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit