Details van deze activiteit

Sociaal isolement, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Mensen met een beperking, Ouderen
Sociale projecten,Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

GLOW WANDELEN met OUDERENVoor wie en waarom? 
Lichtfestival GLOW in Eindhoven vindt plaats in ‘de achtertuin’ van veel ouderen in zorginstellingen. Toch hoort het bezoeken van GLOW niet tot hun mogelijkheid. Door de drukte in de zorg schieten uitjes er vaak bij in omdat er simpelweg te weinig tijd is en er vaak één op één begeleiding nodig is. Voor deze ouderen ligt sociaal isolement op de loer. Daarom willen we deze ouderen een bijzonder GLOW moment bezorgen. Met een paar uur van jou tijd als vrijwilliger kun je echt het verschil maken.

Zo raak je op een bijzondere manier betrokken bij de wereld van een ander en lever je een bijdrage aan een hechtere samenleving. Want vitamine A van aandacht creëert niet alleen een glimlach, het verbetert ook de gezondheid. Je krijgt er enorm veel waardering voor terug van de cliënten en beroepskrachten en bovenal heerst er een gezellige sfeer. Bewoonster Nel, uit bovenstaande vlog, had vorig jaar 'de mooiste dag uit haar leven' nadat ze GLOW heeft kunnen zien!

Wat collega's over GLOW met ouderen bezoeken vertelden:
 
  • Mooi om te zien dat eigenlijk een kleine moeite zo gewaardeerd wordt.
  • Het plezier dat de bewoners hadden, raakte het meest. En het enige wat wij daarvoor hebben hoeven ‘opofferen’ is 3 uurtjes van onze tijd.
  • De waardering en (op hun manier) het enthousiasme van de ouderen heeft me geraakt.
Wat ga je doen?  
Samen met je collega's en ouderen in een rolstoel, bezoeken jullie het unieke Eindhovense lichtkunstfestival GLOW. Er is een aangepaste rolstoel begaanbare route langs de GLOW highlights. Voor ouderen die minder mobiel zijn en voor wie het fysiek lastig is om er zelfstandig op uit te gaan hoort het beleven van GLOW niet tot hun mogelijkheid. Hiervoor zijn er vrijwilligers nodig om deze mensen te begeleiden. Een mooie kans om samen met collega’s zinvol en ontspannen bezig te zijn en ondertussen te genieten van dit bijzondere lichtspektakel! 

Praktische informatie 
Graag opgeven als groep of afdeling, niet als individu. Tussen 18.00 en 18.30 uur verzamelen ouderen en vrijwilligers zich op de desbetreffende locatie zodat we rond 18.45 uur kunnen starten aan de GLOW wandeling. In groepjes van 5 (één op één begeleiding) en één vrijwilliger als gids. Er is voldoende professionele begeleiding. Zo rond 21.00 uur verwachten we iedereen weer terug en nemen we afscheid van elkaar onder. Archipel zorgt voor het vervoer van hun cliënten. 

De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit