Details van deze activiteit

Community: samenleven in buurten en wijken, Global Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
Kinderen en jongeren, Nieuwe Nederlanders, Minima / mensen in armoedesituatie
Coaching & mentoring,Pro bono advies / professionele vaardigheden,Klussen,Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

AAN DE SLAG bij Stichting Ik Wil


Voor wie en waarom?
Stichting Ik Wil bouwt aan een maatschappij waar iedereen welkom is en een plek heeft. Dit doen ze door onder andere taallessen, activiteiten, trainingen en cursussen te organiseren. Met iedereen bedoelen ze ook echt iedereen. Stichting Ik Wil is gehuisvest in een prachtig oud schoolgebouw in Woensel, Eindhoven, maar moet gaan verhuizen in het najaar 2019. Daarom hebben ze handen nodig om deze verhuizing voor te bereiden, te plannen en uit te voeren. Ontmoet nieuwe mensen, met vaak een hele andere achtergrond dan jij. Maak kennis en werk samen, doe mee!

Wat ga je doen?
Help de stichting structuur te geven aan de aankomende verhuizing waarbij er gepland moet worden en er gepakt en gesorteerd moet worden. Dit vraagt ondernemerschap, creativiteit en regie voor de aankomende verhuizing. Tijdens deze dag zijn er ook veel 'to-do' dingen in en rondom deze stichting te doen.
Ze hebben hulp nodig bij het verhuizen van zwaardere materialen. Zoals machines en digiborden. Tevens moet de nieuwe locatie worden opgeknapt en gepoets.
Handen uit de mouwen dus, er is genoeg te doen!

'Twee jaar geleden heb ik al eens 8 uur bij Ik Wil als vrijwilliger met collega's gewerkt. Een bijzondere dag. Ik was in de tuin bezig toen Mustafa (uit Syrië) me aansprak en koffie voor me zette omdat ik 'zo hard aan het werk was'. Zo raakten we aan de praat die dag. Nu, twee jaar later, hebben we nog steeds contact. We spraken af Nederlands te oefenen en vooral ook hem te laten ervaren hoe het er bij een Nederlands gezin thuis aan toe gaat. Mustufa eet met mijn gezin thuis soms nog steeds mee. Heel leuk! En nu, twee jaar later, ga ik weer een dag met ASML collega's deze stichting helpen' (Mirjam de Schutter, PMO specialist bij ASML)

Praktische informatie
​Iedereen kan meehelpen bij Stichting Ik Wil. Deze activiteit is geschikt voor een team van minimaal 6 en maximaal 20 collega’s. Zorg dat je kleding draagt waarin je kan tuinieren/klussen. Gereedschap om mee te klussen is aanwezig bij Ik Wil. Eventueel wordt er extra gereedschap gehuurd. In de wijk zijn voldoende parkeerplaatsen.


De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit