Details van deze activiteit

Talent ontwikkeling, Global Goal 4: Quality education
Kinderen en jongeren, Nieuwe Nederlanders
Coaching & begeleiding,Pro bono advies / professionele vaardigheden

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

Help mee met technische workshops @Tech Playgrounds


Voor wie en waarom?
Zo gewoon is het als een kind lid is van een sport- of dansvereniging, maar zo weinig is er te doen voor jonge techneuten en uitvinders. Bij de Tech Playgrounds van Dynamo Jeugdwerk vinden we dat programmeren niet alleen voor wizz kids hoeft te zijn of voor kinderen van rijke ouders, die dure cursussen en apparatuur kunnen betalen. Bij Tech Playgrounds is elk kind die van bouwen en programmeren houdt, welkom. 

Wat ga je doen?
Binnen de Tech Playgrounds zijn inmiddels meer dan twintig vrijwilligers actief om wekelijks zo'n 150 kinderen en jongeren naschools te begeleiden met techniek, ICT en elektronica-activiteiten. De vrijwilligers hebben allerlei verschillende achtergronden. 

  • We nodigen individuele vrijwilligers graag uit aan te sluiten op maandagmiddag of dinsdagavond, om de vaste vrijwilligers te helpen met technische vragen, te helpen om ideeën voor workshops uit te werken (projectmatig werken) of kennis over te dragen. Er zijn ook overdag in de ochtenden mogelijkheden om zo'n groep bij elkaar te brengen. 
  • We zijn altijd op zoek naar mensen die een workshop voor onze vrijwilligers willen verzorgen over een technisch onderwerp, zodat zij die kennis, al dan niet samen met jou of collega's, aan de jeugd in de Tech Playgrounds kunnen overdragen. Let op: zowel handwerk (technische skills) als bijvoorbeeld programmeren, game-design, een auto ontwerpen, Lego, etc. 
  • Meerdere weken helpen in een Tech Playground voor jeugd naar keuze. Deze zijn altijd eind van de middag en in Eindhoven, Bergeijk en in Best. Hier begeleidt je samen met de jeugdwerker en andere vrijwilligers jeugd van 7-15 jaar die aan de slag is met programmeren, robotica, 3D-ontwerpen. Het meest effectief voor ons, jou en de kinderen is als je minstens vier weken zou willen helpen. Het kost je 1,5 uur per keer. 
     
  • Groepen vrijwilligers zijn altijd welkom om te helpen met klussen in de oude werkplaats. Nakijken materialen, meedenken hoe we de ruimtes beter kunnen indelen, schilderen van de muren, er is meer dan genoeg te doen. Kom met je team een dagdeel of hele dag klussen! Philips en ASML gingen jullie al eens voor en zijn razend enthousiast. 

Praktische informatie

 Wil je zelf een dagdeel inplannen, neem dan contact op, dan kijken we wat het beste past. 


 

Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit