Details van deze activiteit

Talent ontwikkeling, Global Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
Kinderen en Jongeren
Coaching & mentoring,Pro bono advies / professionele vaardigheden,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

BEGELEIDER natuurkunde WeekendschoolVoor wie en waarom? 
De weekendschool heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. Concreet wordt in het programma gewerkt aan drie doelstellingen:
  • Toekomstperspectieven verbreden
  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Versterken van verbondenheid met de Nederlandse samenleving
Zo wakkeren we de motivatie van jongeren aan. Want als je weet wat er later allemaal mogelijk is, ben je als leerling meer gedreven. Sterker nog: wie het lef heeft om zijn interesses, talenten en toekomstdromen te volgen, haalt méér uit zijn leven. Die vindt sneller zijn draai en draagt met meer plezier bij aan de samenleving.

Deze les is voor leerlingen in het eerste leerjaar. Zij zijn ca. 11 jaar. De ervaring van de lessen van de vorige jaren heeft geleerd dat ze heel enthousiast zijn om exacte vakken te doen.

Wat ga je doen? 
De les bestaat uit 6 sets van proeven waar de leerlingen in een carrousel groepje voor groepje langs trekken. In 25 minuten doen de leerlingen een set proeven. Veel is gericht op het zelf doen door de leerlingen en ze de wereld te laten ontdekken.

Je stimuleert ze om na te denken, om uit te proberen en houdt de veiligheid in de gaten. Er is een lokaal per proefje.  De leerlingen komen langs. Er is iemand beschikbaar om vragen aan te stellen als er problemen zouden zijn, maar verder moet je zelf de proef "dragen". Voorbeeld van proefjes: kun je een ei met je hand kapot knijpen? Magneten die langzaam vallen door een koperen pijp. Of het omhoog blazen van water in een tuinslang.

Praktische informatie
Als begeleider krijg je minstens een week tevoren het lesmateriaal per email om te bestuderen. De verwachting is dat de voorbereiding maximaal een uur zal kosten, vaak minder. Je kunt telefonisch uitleg krijgen als er vragen zijn. Je doet de proeven steeds met een groepje van 4 tot 5 leerlingen. 

De lessen worden gegeven op het AMC. Inloop en start van de opbouw tussen 9.30 en 10.00 uur, opbouw en voorbespreking tot 11 uur, ochtendles 11:15 - 12:30, middagles 13:00 - 14:15. Inpakken en evalueren tot max 15:30.

Neem zelf een lunch mee.

Op deze dag wordt een aantal lessen parallel gegeven (natuurkunde en elektroplankjes maken). Zou je in principe bij meer vakken begeleider kunnen zijn, meld je dan aan voor al die vakken. We nemen contact met je op om te bepalen waar je het beste kunt worden ingezet.

"Ik vind het leuk om met kids de lessen te doen en zo techniek te stimuleren" aldus Hans de Jong, Senior System Architect & Fellow @NXP en al 14 jaar betrokken als gastdocent bij de Weekendschool. Voor vragen over technische informatie kun je Hans bellen of mailen.


 
De Opportunity-datum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar
Even geduld aub... Image for spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit