Details van deze activiteit

Sociaal isolement, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,For Individuals

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

DIGITALE BINGO voor OUDEREN #CoronahulpVoor wie en waarom?

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen via allerlei kanalen hun hulp aanbieden om iets te betekenen voor een ander. in deze tijd van Corona. Samen voor Eindhoven verbindt dagelijks bedrijven met de maatschappelijke organisaties en goede doelen die zich inzetten voor mensen die dat nodig hebben. Dat gaat op dit moment niet meer zoals we dat gewend zijn. Juist nu heel veel kwetsbare mensen daar zo’n behoefte aan hebben. Gelukkig zijn er andere (virtuele) manieren om toch iets voor een ander te kunnen betekenen vanuit je huiskamer. 

Wat ga je doen?
Waar het ons nu aan ontbreekt is de technische kennis en de materialen (30 tablets, een paar tv screens - in de huiskamer mogen nog 4 bewoners bij elkaar zijn op afstand) zodat we de bingo mogelijk maken. Natuurlijk zoeken we straks ook twee gezellige kienmasters ofwel de digitale Bingo Koning en Koningin. Via videobellen (zoom?) zetten we elke middag een livestream verbinding op met de bewoners van een zorginstelling. De bewoners hebben op die manier ook interactie met de buitenwereld, met hulp van de activiteitenbegeleidster.

Praktische informatie
Als dit idee werkt kunnen we naast de bingo ook weer de zangmiddag, optredens van zangers en muzikanten, goochelaars, sneltekenaars, acrobaten, cabaretiers, verhalen vertellers, yoga, bootcamp etc. mogelijk maken via deze digitale middelen. En door heel Eindhoven en NL verspreiden bij de andere zorglocaties.

Natuurlijk hebben we ook leuke prijsjes nodig, die je bij de zorginstelling kunt afleveren, maar dat kunnen we eenvoudig oplossen met een nieuwe oproep.
 

In lijn met het advies van het RIVM, klik hier voor de link willen wij verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen. De activiteiten van Samen voor Eindhoven vinden zo mogelijk virtueel, vanuit huis plaats of met het minimum aantal vrijwilligers (1 a 2). Het is dus belangrijk om deze adviezen op te volgen: 

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Minimaal 1,5 meter afstand houden.
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt
 
De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit