Details van deze activiteit

Participatie: meedoen en zelfredzaamheid vergroten, Global Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
Nieuwe Nederlanders
Populaire projecten,voor individuen

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

BEGELEIDER TAALCAFE


Voor wie en waarom?
Een praatje maken met je buren, meedoen aan een activiteit in de buurt, zelfstandig afspraken maken, een ‘tien minuten-gesprek’ voeren op de school van de kinderen, vrijwilligerswerk doen, starten met een opleiding of solliciteren naar een baan. Veel mensen van buitenlandse afkomst vinden dit moeilijk. De Nederlandse taal is vaak het grootste struikelblok. Tijdens de taalondersteuning staat het participatiedoel van de deelnemer centraal. Voor de een is dat het zelfstandig naar de huisarts kunnen gaan, voor de ander is dat het vinden van werk. 

Wat ga je doen?
In een ontspannen sfeer Nederlands oefenen met de deelnemers aan het Taalcafé onder het genot van een kopje koffie. Je begeleidt, stimuleert en motiveert de deelnemers waarbij je je zoveel mogelijk aansluit bij het niveau en de interesse van de deelnemers. “Mijn man is Grieks. Ik heb van dichtbij meegemaakt in wat voor een isolement je kunt terecht komen als je de taal niet spreekt. Gelukkig heeft mijn man inmiddels zijn draai gevonden in ons kikkerlandje. Hij spreekt Nederlands, heeft een baan gevonden en tennist iedere week met de mannen uit de buurt – allemaal Nederlanders –. Omdat mijn taalkennis niet je van hét is, maar ik wel goed ben in organiseren en regelen, ben ik coördinator geworden. Zo draag ik op mijn manier een steentje bij om mensen met een buitenlandse afkomst uit hun isolement te halen en ze hun leven én gevoel van eigen waarde terug te geven.”

Praktische informatie
Om met het Taalcafé mee te kunnen doen als vrijwilliger dien je minimaal 6 keer deel te nemen, bijvoorbeeld 1 x per maand, 6 maanden. Na een korte uitleg en een rondleiding koppelen we je aan een vaste taalcoach vrijwilliger. Daarna voer je aan tafel samen met de taalcoach en een kleine groep deelnemers een gesprek over het thema.


 
Even geduld aub... spinner

Belangstelling tonen

Vrijwilligers nodig tot en met 31-12-2020

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit