Details van deze activiteit

Natuur & milieu, SDG 15: Leven op land
Dieren, Dak- en thuislozen, Mensen met een beperking, Kinderen en jongeren, Ouderen, Nieuwe Nederlanders, chronische ziekte, Minima / mensen in armoedesituatie
Klussen,Voor groepen,Populaire projecten,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

NESTKASTEN MAKEN ter bestrijding van de PROCESSIERUPS


Voor wie en waarom?
De eikenprocessierups is onderdeel van onze natuurlijke soortenrijkdom en zal niet verdwijnen, maar de kans is groot dat de ervaren overlast vermindert wanneer de biodiversiteit toe neemt. Om de druk van de processierups in Eindhoven te verlagen, zetten wij corporate vrijwilligers in op meer biodiversiteit in Eindhoven. Dit jaar was een topjaar voor de eikenprocessierups. De roep om nieuwe manieren van beheersing van de eikenprocessierups neemt toe. Een van de kansrijke opties is het stimuleren van natuurlijke vijanden. Grootoor vleermuizen eten nachtvlinders, waaronder eikenprocessievlinders. Kool- en pimpelmezen, boomklever en koekoek kunnen helpen om de aantallen in de perken te houden. Maar niet als ze dat alleen moeten doen.
Wat ga je doen?
Jij en je collega's gaan aan de slag om vogelkasten, insecten- en/of vleermuishotels te maken. Dit doe je met samen met een (eenzame) doelgroep zoals ouderen of daklozen. Jullie zijn als team bezig en maken er een gezellige dag van vol verbinding en verhalen delen. Natuurlijk is het fijn als je een beetje handig bent, maar nog belangrijker is de goede wil en inzet. Kunnen we op jullie rekenen?
“Op zondagmiddag is het vaste prik. Weer of geen weer, mijn vrouw en ik gaan wandelen. Door de natuur, over de hei, door de weilanden, in het bos. Er is zoveel moois te ontdekken bij ons in de regio. Daar mogen wij als Eindhovenaren niet alleen trots op zijn, daar moéten we ook zuinig op zijn. En daarom heb ik mijn collega’s opgetrommeld om ons één dag in te zetten voor Eindhoven. Die ene dag, waarbij het even niet draaide om jaarcijfers of consumentengedrag, maar om beestjes en bomen, heeft ons zoveel voldoening gegeven dat we ons als team weer hebben aangemeld.”
Praktische informatie
We vragen een bijdrage voor de aanschaf van hout, materialen, verf ed.

Even geduld aub... spinner

Belangstelling tonen

Vrijwilligers nodig tot en met 21-9-2020

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit