Details van deze activiteit

Community: samenleven in buurten en wijken, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Voor groepen,Populaire projecten,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

HARTWARMER | KERST WINTERWANDELING met OUDEREN

Voor wie en waarom?
Kerst vier je samen. Maar liefst 20% (420.000) van de ouderen viert géén Kerst en Oud & Nieuw. Ruim 10% (200.000) van de ouderen zitten tijdens de feestdagen zonder bezoek (bron: Ouderenfonds). De wereld is klein voor deze mensen in zorginstellingen. Ze zijn minder mobiel het is fysiek of mentaal lastig is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking ligt sociaal isolement op de loer. En daarom geven we deze mensen juist in de kerstperiode extra aandacht. Samen wandelen is gezellig voor deze ouderen. Zo raak je op een bijzondere manier betrokken bij de wereld van een ander en lever je een bijdrage aan een hechtere samenleving. Want vitamine A van Aandacht creëert niet alleen een glimlach op het gezicht van de bewoner, maar ook op jouw gezicht.

Wat ga je doen?
We vragen jou tijdens de Kerst Winter Wandeling een luisterend oor te bieden aan de bewoners van Archipel Eerdbrand. We trekken er met zijn allen op uit! We wandelen een kleine route en bij terugkomst drinken we een kopje koffie met een lekker kerstkransje erbij. Terwijl sommige bewoners je vol trots honderduit vertellen over de kerst van vroeger, zullen anderen stilletjes met je mee genieten van het buiten zijn. Heb jij een paar uurtjes over en wandel je mee?

Praktische informatie:


De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit