Details van deze activiteit

Sociaal isolement, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,Voor groepen,Populaire projecten,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

STADSTOUR door STRIJPVoor wie en waarom?

De bewoners van Archipel Hof van Strijp vinden het heerlijk om buiten te zijn en een gezellige wandeling en praatje te maken. Door de drukte in de zorg schieten dit soort uitjes er vaak bij in. Simpelweg omdat er te weinig tijd voor is en er vaak één op één begeleiding bij nodig is. Maak een praatje met deze (eenzame) ouderen. Zo raak je op een bijzondere manier betrokken bij de wereld van een ander en lever je een bijdrage aan een hechtere samenleving. Want vitamine A van Aandacht creëert niet alleen een glimlach, het verbetert ook de gezondheid. Doing good makes you happy. Nemen jij en je collega's deze ouderen mee voor een hele leuke wandeling?
 
Wat ga je doen?
Een oud-medewerker van Philips begeleidt deze wandeling door stadsdeel Strijp in Eindhoven. Jij en je collega's hoeven dus geen kennis te hebben van Strijp. Het gaat erom dat je luistert naar de herinneringen die de ouderen ophalen, dat je aandacht hebt voor hun verhalen. Tijdens de wandeling bekijken jullie samen oude foto's die in Strijp hangen. Tussendoor is er tijd voor 'koek en zopie'. Twee collega's bemannen en verzorgen een klein "kraampje" met wat lekkers. Deze 2 vrijwilligers lopen de route dan ook niet mee, zij zorgen voor de inwendige mens én geven aan het einde van de route een kleine goodiebag aan de ouderen. Denk bijvoorbeeld aan spulletjes van Eindhoven (te koop bij VVV kantoor) en wat kleine verzorgingsproducten zoals handcreme of douchegel voor in de goodiebag).

Praktische informatie:
Er zijn dus twee verschillende vrijwilligers nodig in jullie team. Circa 10 tot 15 collega's die de route lopen (de bewoners duwen jullie in hun rolstoel), en 2 collega's die de 'koek en zopie' en de goodiebags verzorgen.


De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit