Details van deze activiteit

Natuur & milieu, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,Voor groepen,Populaire projecten,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

GROEN maakt GELUKKIG


Voor wie en waarom
Groen draagt bij aan het welzijn van de bewoners van verzorg- en verpleeghuis de Landrijt* van Archipel. De natuur activeert mensen en geeft rust. Een mooie, groene omgeving bevordert ontmoeting en groene activiteiten kunnen eenzaamheid doorbreken. Vaak hebben de bewoners geen of slechts beperkte toegang tot de natuur terwijl dit juist een belangrijke bron van geluk kan vormen en een positieve invloed heeft op de gezondheid. Daarbij willen we de bewoners een fijne tijd bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren.
*In de woontoren die bestaat uit vijf etages wonen cliënten met cognitieve stoornissen of dementie in combinatie met psychiatrische problematiek en / of  gedragsproblemen. Verder wonen er ook cliënten met de ziekte van Huntington, Korsakov, dementie op jonge leeftijd en NAH.
Wat ga je doen?
Dit doe je door samen met de bewoners in de omgeving van de zorginstelling het groen te verkennen. Met hulp van betrokken zorgverleners laat je ouderen genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht, door een wandeling te maken en kleine natuur activiteiten tijdens de wandeling in te zetten. Denk daarbij aan het voelen van gras onder hun voeten of het maken van een natuur kunstwerkje met de voorwerpen die je in de natuur kan vinden. De geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden of het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.
Praktische informatie
Bij slecht weer wordt de natuur naar binnen gehaald. Ben creatief door natuurlijk materialen te verzamelen. Dit is een groepsactiviteit voor minimaal 5 en maximaal 10 personen.

 
 

De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit