Details van deze activiteit

Global Goal 1: Geen armoede, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Minima / mensen in armoedesituatie
Coaching & mentoring,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

ADMINISTRATIE MAATJEVoor wie en waarom?
De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven is een vrijwilligersorganisatie voor en door Eindhovenaren. Wij hebben een groot aantal “Maatjesprojecten” waarmee we mensen helpen die het hard nodig hebben. Als Maatje040 doe je vrijwilligerswerk in de regio Eindhoven met je hoofd of met je handen, of eigenlijk met datgene waar je goed in bent. Soms kun je met een paar uur per week of per maand al heel veel bereiken. Wij geven je daarbij de nodige scholing en coaching. Wij zoeken echte mensen met een groot hart. Vrijwilligerswerk is geen gewoon werk en daarom is het juist zulk dankbaar werk. De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven koppelt vraag (hulpvrager) en aanbod (vrijwilliger) zo perfect één op één en dat werkt voor iedereen.

Wat ga je doen?
Je biedt hulp bij het op orde brengen van papieren en het opstellen van een overzichtelijke administratie. Als maatje kun je met een paar uur per maand vaak al veel betekenen. Doel is om, waar dit kan, iemand te leren het weer zelf bij te kunnen houden. Daar waar dit vanwege o.a. ouderdom niet meer lukt houd je een vinger aan de pols door zo nu en dan een bezoek te brengen (eens per mnd. of kwartaal) om de laatste post door te nemen en daarmee helpt overzicht te behouden.

Mocht het maatjeswerk niet helemaal passen zou je ons wellicht ook op een andere wijze kunnen helpen. Iedere inwoner die hulp van ons krijgt, krijgt ook een map met daarin een tabbladen set. Deze set dienst als leidraad om de papieren te ordenen, maar bevat ook veel informatie over het ‘hoe en waarom’ en bruikbare tips. We zijn opzoek naar manieren om een nieuwe tabbladen set te ontwikkelen die naast algemene belangrijke informatie ook echt toegespitst is op de Eindhovense situatie; bij welke organisaties kun je terecht met welke vragen. Ben je helemaal thuis in de communicatie en/of heb je skills op het gebied van vormgeving? Misschien vind je het dan leuk om ons op deze wijze vrijwillig bij te staan en mee te ontwikkelen!

Praktische informatie
Dit project wordt gecoördineerd door Marion & Janet. Mocht je als maatje aan de slag gaan zul je eerst met één van hen een intakegesprek hebben. Vervolgens gaan zij op zoek naar een leuke en passende match. Je start met een gezamenlijke kennismaking en als er een wederzijdse klik is gaan jullie samen van start. Gedurende het traject kun je altijd terugvallen op de coördinatoren met vragen. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd ter ondersteuning van je rol als maatje, zoals een basiscursus, intervisiebijeenkomsten en thema-avonden.


Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit