Details van deze activiteit

Community: samenleven in buurten en wijken, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

ROLLING GLOW lichtfestival met ouderen


Voor wie en waarom?
Eén op de vijf bewoners (ouderen) komt minder dan 1x maand buiten en 33% van de ouderen is eenzaam. Archipel biedt vele vormen van zorg en behandeling. Dat doen ze thuis en in zorgcentra en verpleeghuizen zoals appartementencomplex Hof van Strijp in Eindhoven. Vele ouderen komen maar heel af en toe buiten door een gebrek aan vrijwilligers én geen bezoek van familie of vrienden. Chronisch zieken en mensen met een beperking lopen een verhoogd risico. Daarom is Vitamine A (de A van aandacht) zo belangrijk. Met een paar uur van jouw tijd lever je op een informele manier zo een belangrijke bijdrage. Nemen jij en je collega's deze ouderen mee naar lichtkunstfestival GLOW? Hiermee bezorg je de bewoners een mooie avond. Door de drukte in de zorg schieten dergelijke uitjes er vaak bij in omdat er simpelweg weinig tijd is.

Wat ga je doen? 
Na ontvangst in het zorgcentrum, wandel je samen met jouw collega’s en een paar bewoners van Archipel Hof van Strijp, in een rolstoel, naar het Philips Stadion voor de Glow lichtshow. Tijdens deze half uur durende lichtshow-performance op een 60-meter podium in het Philips Stadion, word je meegezogen in een verhaal over Eindhoven Lichtstad met 3D- projecties, muziek, urban dansers en special effects. Een prachtige combinatie van mens en techniek die lijken samen te vloeien op het podium. Er ontstaat een beweging tussen perceptie en illusie, gedragen door spectaculaire muziek.

Na de show wandel je weer terug en sluit je de avond samen af met de groep en de bewoners onder het genot van warme chocomelk. Een unieke kans om met collega’s en bewoners zinvol en ontspannen bezig te zijn en ondertussen te genieten van dit bijzondere lichtspektakel.

Praktische informatie 
Deze activiteit is alleen geschikt voor een team. Trek je wandelschoenen aan, en afhankelijk van het weer een warme (regen)jas, das en handschoenen.


De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit