Details van deze activiteit

Community: samenleven in buurten en wijken, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Dak- en thuislozen
Sociale projecten,Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

PLEZIER MAKEN op het STRAND


Voor wie en waarom?

Als je vluchteling bent en (nog) geen recht hebt op een verblijfsvergunning, leef je in een isolement. Je mag niet naar school en je mag niet werken. Je bent verstoten van allerlei maatschappelijke voorzieningen en veroordeeld tot niets doen.... Vaak verslechtert de situatie van vluchtelingen hierdoor, vooral op psychisch gebied. Bovendien blijft hun potentieel onbenut, voor henzelf, maar ook voor de samenleving. De Huiskamer biedt deze mensen een veilige plek in Eindhoven, waar ze tot rust kunnen komen en ondersteund worden om het roer weer in eigen handen te nemen. Zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen, zinvol bezig kunnen zijn en zich actief kunnen bezinnen op hun eigen toekomst. Zelfredzaamheid is daarbij steeds het leidend principe.
“Sinds ik de Huiskamer bezoek, zie ik weer licht”. Hij vluchtte zeventien jaar geleden uit Angola als jongen van dertien. Hij raakte verslaafd aan alcohol en drugs. En kwam in de criminaliteit terecht. Zijn ommekeer naar hoop en leven gebeurde in De Huiskamer. Hij heeft er een dagritme en bezigheden gevonden. Als vluchteling werd hij kok voor lotgenoten, speelt toneel en ontwerpt kleding. “Ik ben van een verwaarloosde jongen een persoon met zelfvertrouwen geworden.”
Wat ga je doen?
Jij en je team gaan deze jonge vluchteligen een leuke actieve dag op het strand bezorgen. De meesten zijn er nog nooit geweest. Met de trein gaan jullie naar Zandvoort aan Zee. Voetballen, vliegeren, jeu de boules spelen... plezier maken op het strand! Bij slecht weer is er ook een binnenprogramma.
Praktische informatie
Deze activiteit is alleen geschikt voor een groep van minimaal 10 tot maximaal 12 personen. Zorg voor geschikte (strand)kleding en wat daarbij komt kijken (zonnebrand etc.).

 


De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit