Details van deze activiteit

Participatie: meedoen en zelfredzaamheid vergroten, SDG 1: Geen armoede
Dak- en thuislozen
Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

STREETTOUR met voormalig dak- en thuislozen


Voor wie en waarom?

In de stad ben je vast wel eens dak- of thuislozen tegengekomen. Maar heb je ook gevraagd wat hun verhaal is? Dit is je kans om met hen in gesprek te gaan. Wandel samen met je collega's mee tijdens een bijzondere rondleiding waarbij voormalig dak- en thuislozen jullie alles vertellen over het leven op straat. Je ontdekt Eindhoven door de ogen van dak- en thuislozen en ziet deze mensen in een heel ander licht... Een onvergetelijke ervaring die aanzet tot denken. De stadsgidsen van Ervaring die Staat krijgen tijdens de tour de kans om hun krachten te ontwikkelen en hun ervaringen van de straat te delen. Door een kijkje in het leven van een dakloze te geven, hopen zij meer begrip te creëren voor de doelgroep en te vechten tegen vooroordelen.

Wat ga je doen?
Tijdens de Streettour maak je kennis met de personen achter dak- en thuislozen. Hoe zijn zij dakloos geraakt? Hoe is het om te moeten (over)leven in de straatjungle? Luister naar de indrukwekkende levensverhalen van deze mensen, verteld door ervaringsdeskundigen van Stichting Ervaring die Staat. Kruip in de huid van de dak- en thuislozen en bezoek plekken in Eindhoven waar zij dagelijks kwamen: van het Leger des Heils tot een slaapplek in parkeergarage 't Eindje, pal naast MediaMarkt.

'Het was een eer om deel te mogen nemen aan de Streettour. Het was een echte eyeopener en voor mij persoonlijk ook een reden om me actiever in te gaan zetten voor het verrichten van vrijwilligerswerk. Wat een prachtige mensen. Ik had nooit verwacht dat het me zoveel zou doen. Het heeft me oprecht aan het denken gezet’. Natascha Hirsch | Rabobank

Praktische informatie
Deze activiteit is beschikbaar voor teams of zo gauw 5 individuele deelnemers zich aangemeld hebben. Deze activiteit bieden wij aan aan medewerkers van bedrijven die partner zijn van Samen voor Eindhoven. De extra bijdrage -naast de jaarlijkse partnerbijdrage- is € 15,- per deelnemer en komt rechtstreeks ten goede aan Stichting Ervaring die Staat. Het geld wordt o.a. besteed aan het bereiden van een warme maaltijd voor daklozen bij de nachtopvang én als bijdrage voor de stadsgids. In dit filmpje vertelt mede-oprichter Hans over het hoe en waarom van de Streettour.

 


Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit