Details van deze activiteit

Sociaal isolement, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Mensen met een beperking
Klussen

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

HELPENDE HANDEN: Breinpad GGzEVoor wie en waarom?
Als enige aanbieder in regio Eindhoven en De Kempen behandelt en ondersteunt GGzE mensen met ernstige, meervoudige, complexe en vaak langdurende psychiatrische en psychosociale problemen. GGzE ligt midden in Brainport, de slimste regio van de wereld! Door technologie, kennis en zorg met elkaar te verbinden, is GGzE in staat innovatieve zorg te bieden wat leidt tot een betere kwaliteit van leven. Zo'n 17.000 cliënten op jaarbasis zijn in goede handen van GGzE. Landgoed De Grote Beek is de hoofdlocatie van GGzE. Voor cliënten van GGzE is het heel belangrijk dat mensen Landgoed De Grote Beek laagdrempelig kunnen bezoeken, zonder angst voor stigma's en vooroordelen over psychiatrie. Want De Grote Beek is voor veel mensen nog taboe en met dit breinpad kunnen we dat deels doorbreken.

Wat ga je doen?
Het breinpad (verder) aanleggen is een grote wens van het GGzE. Niet alleen voor de cliënten, maar voor iedereen in Eindhoven. Een 4 km lang pad over het Grote Beek terrein waar de historie van Eindhoven terugkomt en die het brein prikkelt door verschillende belevingen. Cliënten maken er met materialen uit de natuur de meest mooie kunst. Een lust voor het oog en je ziel. 

Met je collega's ga jij als team (soms samen met cliënten van GGzE) aan de slag om een deel van het breinpad te maken. Echt een bijzonder project om aan te werken.

De werkzaamheden kúnnen bestaan uit:
  • het breinpad vrij en zichtbaar maken;
  • verplaatsen van bomen;
  • maken van een brug of vlonder.
Er is meer dan genoeg te doen en de werkzaamheden worden door de activiteitenbegeleiders goed afgestemd en begeleid. 

Praktische informatie
Denk aan gepaste werkkleding, schoeisel en neem eventueel je eigen tuin handschoenen mee. Jullie kunnen lunchen op het groene terrein. Soms zelfs samen met cliënten. GGzE kan een kleine bijdrage vragen voor de aanschaf van middelen en materialen om zo het breinpad te realiseren. 


 
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit