Details van deze activiteit

Sociaal isolement, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,Voor groepen,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

BEVRIJDINGSDEFILÉ 18 SEPT 2019 bezoeken met ouderenVoor wie en waarom?
​In de stad proef je de historie van Eindhoven en liggen de verhalen letterlijk voor het oprapen. Dat geldt zeker voor de bewoners van Archipel Hof van Strijp. Velen hebben  gewerkt of gewoond in Eindhoven. De belangrijkste feestdag sinds de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven is de dag waarop Eindhoven bevrijd werd van de Duitse bezetter: 18 september 1944. Op deze dag trokken geallieerde Britse grondtroepen na zware gevechten vanuit Valkenswaard naar Eindhoven, terwijl vanuit Son Amerikaanse parachutisten via de Fellenoordse overweg het centrum van de stad naderden. Elk jaar op 18 september herdenkt Eindhoven de bevrijding in 1944 door de Amerikaanse 101-ste Airborne Division en het Tweede Britse leger met het fakkeldefilé in de Eindhovense binnenstad. Ieder jaar wordt het bevrijdingsvuur, dat door wielrenners uit Bayeux is opgehaald, van het 18 septemberplein naar het Stadhuisplein gebracht. Laat je samen met de bewoners meevoeren in de verhalen over de oorlog en bevrijding. Hiermee bezorg je de bewoners een onvergetelijke 18 september. Door de drukte in de zorg schieten dergelijke uitjes er vaak bij in omdat er simpelweg weinig tijd is. Neem jij hen een avond mee?

Wat ga je doen?
​Na ontvangst in het zorgcentrum, wandel je samen met jouw collega’s en een paar bewoners van Archipel Dommelhoef, in een rolstoel, naar het centrum van de stad om het bevrijdingsdefilé te zien. Er is vanaf 19.30 een grootse optocht met veteranen, legervoertuigen, diverse muziekkorpsen en sportverenigingen. De burgemeester van Eindhoven ontsteekt de fakkel bij het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein. We beloven je dat je ogen en oren te kort komt bij alle herinneringen. Aan het eind van deze bijzondere avond wandelen jullie samen weer terug. 

Praktische informatie


 

De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit