Details van deze activiteit

Community: samenleven in buurten en wijken, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Nieuwe Nederlanders
Sociale projecten,Voor groepen,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

SAMEN KOKEN & ETEN met VLUCHTELINGEN


Voor wie en waarom?

Samen koken en eten verbroedert. Jij en je collega’s bereiden een maaltijd voor en vooral mét jonge vluchtelingen, ouderen in een zorginstelling of verstandelijk beperkte mensen. Natuurlijk eten jullie allemaal samen in de keuken. Aan tafel is een uitgelezen kans om op een informele manier nieuwe mensen met hun (levens)verhalen te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar beter te begrijpen. Contact en verbinding: dat is waar het om draait tijdens een Melting Pot diner. Vluchtelingen oefenen hun Nederlands met jullie en je tovert een glimlach op het gezicht van de vluchtelingen. Maar óók jij gaat met een blij gevoel naar huis. Doing good makes (you) happy.

Wat ga je doen?
Terwijl de een de tafel dekt, maakt de ander een praatje en gaan weer anderen de keuken in met de mysterybox van Claire Culinair. Deze box zit boordevol verse ingrediënten en recepten waar jullie een heerlijke maaltijd mee bereiden om die vervolgens met zijn allen op te eten. 
 
"Much as I expected, I was touched by the positive attitudes and optimism of the refugees. I was almost brought to tears at the end, saying "thanks for making us smile", to be honest - for me the thanks were due, the other way around. 'Thank you' to them, for bringing us back to earth and showing us what resilience and humanity is really about". (Feedback van een ASML vrijwilliger)

Praktische informatie
Deze activiteit is alleen geschikt voor een groep van minimaal 5 personen tot maximaal 8 personen. 

Bekijk hier het filmpje van vrijwilliger Christel Keizer (ASML foundation). De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit