Details van deze activiteit

Sociaal isolement, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Mensen met een beperking
Sociale projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

GEZELLIG SAMEN ZIJN/WERKEN met één cliënt


Voor wie en waarom?
Kom jij een keer op een maandag langs bij Severinus, dé zorgorganisatie in Veldhoven e.o. voor mensen (van jong tot oud) met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Gelukkig zijn, prettig wonen, fijne mensen om je heen, goede contacten met anderen en je dag invullen met activiteiten waar je blij van wordt. Wie wil dat niet? De cliënten van Severinus, of ze nu thuis wonen of in één van de huizen, willen dat in elk geval wel. Het is fantastisch dat ze daarbij kunnen rekenen op jouw inzet.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger fungeer je op een (bij voorkeur) maandag als 'oppas' voor één lieve cliënt van Severinus. Zij woont in een huis waar alleen tot 10.00 uur 's morgens begeleiding aanwezig is. Voor deze jongedame is het fijn de week rustig te beginnen door in rust thuis te blijven. Jullie drinken samen een kop koffie, doen een spelletje. Kortom, je brengt gezelschap met een portie vitamine A van aandacht. Het is zeker voor jou als vrijwilliger mogelijk om vanuit het woonhuis van deze cliënt te werken, zolang er maar ook tijd is voor een praatje of kop koffie. En no worries, jij als vrijwilliger kan altijd de receptie bellen mochten er vragen zijn.

"Ik ben een sociale, rustige, vrolijke jonge vrouw die af en toe graag op maandag wat rustiger aan doet om de week te beginnen. Ik wil dan de mogelijkheid hebben om thuis te blijven. Dit kan ook af en toe een andere dag in de week zijn. Maar omdat ik in het logeerhuis van Severinus woon, kan dat niet. Ik ben op zoek naar iemand die bij mij kan zijn, als een soort oppas. Ik kan mij zelf goed vermaken maar wil niet alleen thuis zijn. Als ik een spelletje wil spelen kom ik wel; jij kan gewoon je eigen tijd invullen als je bij ons in de woonkamer zit. Ik kan ruim van te voren aangeven welke dagen ik graag thuis zou willen zijn".

Praktische informatie 
Dag en tijdstip gaat in overleg met cliënt en begeleiding. Bij voorkeur een vrouwelijke vrijwilliger. (De foto hierboven is níet een foto van de cliënt, maar ter illustratie een stockfoto).


 


 

De opportunitydatum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar. Hier zijn de eerstvolgende beschikbare data en tijden.
Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit