Details van deze activiteit

Sociaal isolement, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
Ouderen
Sociale projecten,Populaire projecten

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

SAMEN TOSTI'S ETEN met ouderenVoor wie en waarom?
Omdat samen koken en eten verbroedert, vragen we jou om met een paar andere collega’s tosti's te bereiden voor de bewoners - en natuurlijk ook te nuttigen - voor ‘belegen’ fijnproevers. Veel senioren zijn eenzaam. Zonder dat ze daarvoor hebben gekozen. Jij kunt als vrijwilliger het verschil maken. Door samen dingen te doen en aandacht te hebben. Want ondanks dat deze mensen de voordeur amper uit komen, achter iedere voordeur zit wel een verhaal dat gedeeld moet worden. Wedden dat je na deze activiteit niet alleen een glimlach op het gezicht van de senioren weet te toveren, maar dat óók jij met een blij gevoel naar huis gaat? Doing good makes happy!

Wat ga je doen?
Door samen te eten maak je écht contact met elkaar. En contact, verbinding, dat is waar het om draait tijdens de tosti avond. Terwijl de een de tafel dekt, maakt de ander een praatje. Eet smakelijk.
 
“Voorheen draaide alles om het gezin en mijn werk. Maar deze avond heeft mijn ogen geopend. Wat hebben ze veel te vertellen, deze mensen. Zij dragen een stukje geschiedenis met zich mee terwijl er niemand naar luistert. En dat heeft me zo aangegrepen dat ik de volgende dag bij mijn zeventig jarige buurvrouw, wiens man vorig jaar is overleden, heb aangebeld om een kop koffie met haar te drinken. Sindsdien doe ik dat iedere week. Het kost me een uurtje, maar het geeft me zoveel meer.” ​

Praktische informatie
Let op: hiervoor kun je je inschrijven als team.

 


 

Even geduld aub... spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit