Details van deze activiteit

Global Goal 13: Klimaatactie, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Mensen met een Beperking, Ouderen, Nieuwe Nederlanders
Sociale projecten,Klussen,Voor groepen,Populaire projecten,Coronaproof

Minimum leeftijd:18+

IN DE GROENTETUIN aan de slag


 

Voor wie en waarom?
Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen bevordert het contact tussen mens en dier en laat zien hoe land- en tuinbouw op een milieuvriendelijke manier kan worden bedreven. Daarnaast ziet jong en oud er hoe allerlei dieren hun nuttige waarde voor het welzijn van de mens hebben. De boerderij, met een oppervlak van 1,8 ha, ligt achter het Nuenense gemeentehuis. Het is een ouderwetse, Brabantse keuterhoeve die door vrijwilligers in deze prachtige omgeving werd gebouwd en alleen door vrijwilligers wordt beheerd. Nu zijn er circa 110 vrijwilligers vol passie actief. En vrijwilligers zijn onmisbaar. Kom je (samen met een of meerdere collega's een ochtend) een keer meedoen zodat deze unieke plek voor kinderen, (groot)ouders en eigenlijk iedereen toegankelijk is?

Wat ga je doen?
Je gaat in de groentetuin, samen met nog een paar vrijwilligers, de grond bewerken, zaaien, planten en onkruid wieden. En wellicht al plukken of oogsten. Doe je een keer mee? En vaker mag ook!

Praktische informatie
Het seizoen voor de  groententuin en kruidentuin loopt van maart tot oktober. De vaste vrijwilligers van Weverkeshof werken op maandag- en donderdagmorgen van 9 - 12 uur. Trek stevige schoenen of laarzen (afhankelijk van het weer) aan en draag kleding waar je goed in tuiniert. Deze activiteit wordt niet beheerd door Samen voor Eindhoven maar door Dorpsboederij Weverkeshof. Klik hier voor meer informatie​.

In lijn met het advies van het RIVM willen wij verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen. Het is dus belangrijk om deze adviezen op te volgen: ​

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Minimaal 1,5 meter afstand houden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebtDe Opportunity-datum en -tijd waarnaar u op zoek bent, is niet langer beschikbaar
Even geduld aub... Image for spinner

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit