Details van deze activiteit

Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn, Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
Mensen met een Beperking
Sociale projecten,Populaire projecten,Geschikte projecten voor nieuwe vrijwilligers,For Individuals,Coronaproof

Minimum leeftijd (met volwassene) 18+, Minimum leeftijd:18+

SAMEN WANDELEN via BEELDBELLEN


Voor wie en waarom?
Zonnebloem Actief is onderdeel van de Zonnebloem. Dit is een groep actieve jonge mensen tussen de 18 en 45 jaar, met een lichamelijke beperking. Doordat ze minder mobiel zijn en het lastig is om zelfstandig erop uit te gaan ligt eenzaamheid op de loer. Zeker in deze onzekere tijden met de maatregelen die dagelijks veranderen. Met een dosis vitamine A van Aandacht tover jij een glimlach tevoorschijn én het verbetert ook de gezondheid. Niet alleen voor hen is dat gezond, ook voor jouw vitaliteit is de wandeling goed. 

Wat ga je doen?
Door middel van beeldbellen via Whatsapp ga je contact leggen met één van de mensen van Zonnebloem Actief. Jij maakt de wandeling live en jouw wandelmaatje wandelt digitaal met je mee. Je kunt laten zien waar je loopt, wat je tegenkomt en je hebt het samen over alledaagse onderwerpen. Zo houdt de één van fotografie en de ander van paarden en knutselen. 

“Ik kijk altijd enorm uit naar mijn wandeluitjes, omdat ik niet meer naar buiten durf. Ik hou van de natuur en met mijn wandelmaatje gaan we samen op pad naar de mooiste natuurplekjes in Eindhoven. Ze laat me via beeldbellen plekken zien waar ik normaal niet kom. Ook kijken we of deze plekken rolstoeltoegankelijk zijn, zodat ik wanneer het weer mogelijk is een keer samen met haar daar kan afspreken voor een gezellig kopje koffie” Deelnemer van Zonnebloem Actief.

“Sinds corona is begonnen heb ik twee keer per maand een lunchwandeling met Arianne. Ik zit de hele dag op de stoel voor online meetings, dus het is heerlijk om met mijn lunchwandeling naar buiten te gaan én tegelijkertijd iets voor iemand te kunnen betekenen. Het geeft me een goed gevoel en ik leer veel over haar wereld. Ik ervaar via haar hoe het is om te leven met een beperking. Zo ziet zij het namelijk helemaal niet, ze weet niet beter dan dat ze niet kan lopen en vind dat heel gewoon 😊” Esther, maatje bij Zonnebloem Actief.


Praktische informatie
Je wandelt 2 x per maand, maximaal circa 45 minuten en bent bereid je voor een paar maanden te verbinden aan je wandelmaatje!

In lijn met het advies van het RIVM willen wij verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen. Het is dus belangrijk om deze adviezen op te volgen: ​

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Minimaal 1,5 meter afstand houden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt


Even geduld aub... Image for spinner

Belangstelling tonen

Vrijwilligers nodig tot en met 31-12-2021

Log in of registreer

Log in om deel te nemen aan deze activiteit of maak een account aan.

Inschrijven

Aanmelden met een team

Via deze link kun je met een team deelnemen aan deze activiteit. Wanneer je op de link klikt heb je de optie om:

  • Je in te schrijven met één van de bestaande team(s) indien jij de teamcaptain bent
  • Een nieuw team te maken om je in te schrijven voor deze activiteit

Vragen voor inschrijving

Beantwoord de volgende vragen om je in te schrijven voor deze activiteit